«Вчителька без маски» відмовляється «поклонятися сатані» і перемагає у судах на Рівненщині (Фото, Відео)

31.01.2021 20:05   Джерело: РадіоТрек
Опубліковано : Рівненський Новинар

Вчителька із Вараша, на яку склали 11 протоколів за відмову носити маску, 17 000 грн штрафу не платитиме.

Перший складений на неї протокол Жанна Тєтєнєва оскаржила у Рівненському апеляційному суді. Крім того, вже подала скаргу на два такі ж протоколи і ще вісім – скерує до суду, повідомляє «Суспільне».

Вчителька української мови та літератури запевняє, що носити маску їй заважають релігійні переконання.

Жанна Тєтєнєва. Фото "Суспільного"

10 постанов складено у школі, а одна справа, я сподіваюся, вона теж буде скасована, яку на мене склали в суді першої інстанції, коли я прийшла виборювати свої права.

Суддя на мене тоді теж викликав поліцію, – розповідає Жанна Тєтєнєва.

Перший протокол жінка оскаржила в Рівненському апеляційному суді буквально днями – 22 січня.

Як зазначає її адвокат Дмитро Бузанов, 28 серпня 2020 року Конституційний суд дійшов висновку, що протиепідемічні заходи, встановлені постановами Кабміну, порушують і обмежують права громадян, тож всі зобов'язання носити маску є незаконними.

Адвокат вчительки Дмитро Бузанов. Фото "Суспільного"

Журналісти «Суспільного» поспілкувалися з керівництом навчального закладу та колегами Жанни Тєтєнєвої. Ті кажуть, що справа їх спантеличила, але переконати вчительку одягати маску у школі вони так і не змогли.

Свою позицію Жанна Тєтєнєва пояснює релігійними переконаннями:

Я – християнка Віри Євангельської і всемогутній Господь заповів мені не виконувати ці постанови щодо карантину, оскільки вони є злочинними.

Читайте «Об'явлення Іоана Богослова», що «звірина покладе знамено на праву руку, або на чоло всім багатим і вбогим». Одним словом, всі, хто вдягнув маску, вони вільно, невільно, добровільно чи примусово поклонилися сатані, – каже вчителька.

Фото ілюстративне, колаж Радіо Трек

Крім того, жінка відмовляється вимірювати температуру, коли приходить на роботу. А без маски ходить не лише в школі, а повсюди.

Ніде не одягаю. І, знаєте, я вже зазнаю дискримінації в цьому плані, бо фактично в усіх магазинах мені відмовлено, заборонено.

Що я не ношу маску, я насправді ніякої небезпеки не становлю для суспільства, – додає жінка.

 

Прокоментував ситуацію і начальник обласного управління освіти і науки Петро Коржевський. Каже, на Рівненщині діє 586 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких працює майже 20 тисяч педагогів. І лише ця жінка – єдина серед усіх учителів – не носить маску у школі.

Начальник облуправління освіти Петро Коржевський. Фото "Суспільного"

Винятків із правил бути не може. І в такій ситуації під загрозою величезна кількість дітей. Це, фактично, прецедент, який може бути поширений на всю Україну. І це нехороше правило... Бо стосується здоров'я і безпеки як дітей, так і педагогів, – каже очільник рівненської освіти.

Петро Коржевський додає, що в цій ситуації будуть розбиратися детальніше, адже це справжній виклик для керівників, які відповідають за весь навчальний процес.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: РадіоТрек