Одна з громад Дубенщини розпочинає міжнародну співпрацю з Республікою Польща

02.02.2021 11:03   Джерело: Район Дубно
Опубліковано : Вікторія Синиця

Підписання офіційної угоди про співпрацю відбудеться третього травня в рамках візиту делегації зі сторони Вербської громади до гміни Котунь Республіки Польща.

Польська делегація відвідала Вербу, щоб налагодити співпрацю з громадою.

Представники польської гміни прибули на запрошення голови територіальної громади Вербської сільської ради Каміли Котвінської. В час зустрічі сторони домовилися про співпрацю.

Офіційну угоду планують підписати третього травня цього року в рамках візиту делегації зі сторони Вербської громади до гміни Котунь Республіки Польща.

Влада гміни Котунь планує передати Вербській громаді в подарунок пожежний автомобіль для створення місцевої або добровільної пожежної бригади та передати досвід роботи добровільної пожежної бригади гміни Котунь. Також запланували чимало інших проєктів, про які розповідає голова громади Каміла Котвінська

«Співпрацю з гміною Котунь розпочала ще бувши директором Вербської ЗОШ ІІІІ ст. Учні школи мали можливість їздити до Польщі на оздоровлення. Наразі продовжую співпрацю з гміною Котунь у більших масштабах», – розповідає сільський голова Каміла Котвінська.

Запланували, що польська та українська громади створять спільні культурно-мистецькі проєкти, спільний календар заходів.

«Маємо намір організувати подорожі дітей з обох сторін з метою обміну досвідом. Плануємо поїздку до гміни Котунь третього травня. А пожежний автомобіль – подарунок від гміни Котунь – передадуть вербівчанам наприкінці 2021-го року», - повідомляє Каміла Котвінська.

null

За матеріалами https://dubno.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Дубно