Рівнянина, який напав на відділення кредитної установи, судитимуть

04.02.2021 18:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18-річний юнак двічі, 23 та 26 листопада минулого року, вчинив розбійні напади на відділення кредитної установи у центрі Рівного.

Під час першого візиту зловмисника касирка отримала ножове поранення руки, а вже з другої спроби обвинуваченому вдалось вкрасти з сейфу установи 10 тисяч гривень.

Тоді була скоординована чітка співпраця усіх правоохоронних органів: проведені першочергові слідчі та оперативно-розшукові дії, опрацьовані всі можливі варіанти вчинення злочину, проаналізовані можливі маршрути руху нападника, а з боку кредитної установи – опрацьовані всі «проблемні» клієнти.

В результаті такої злагодженої роботи вдалось встановити особу нападника. У грудні 2020 року йому оголосили про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби, оскільки вдень юнак працює на одному з комунальних підприємств. Свою вину він визнав і завдану шкоду вже відшкодував. 

Рівненською місцевою прокуратурою скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно рівнянина, якого обвинувачують у розбійному нападі на відділення кредитної спілки в обласному центрі  (ч. 1 ч.3 ст. 187 КК України).

Максимальна відповідальність за вчинення зазначених кримінальних правопорушень – позбавлення волі на строк від трьох до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews