На Рівненщині є близько 300 об’єктів незавершеного будівництва, - Олександр Дехтярчук

09.02.2021 08:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Низка питань до переліку об’єктів будівництва, на які пропонується спрямувати кошти бюджету розвитку, прозвучала під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова Ігор Ясенюк).

Обговорюючи питання «Про зміни до розподілу коштів бюджету розвитку на здійснення заходів із будівництва, реконструкції і реставрації, капітального ремонту об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами та іншими капітальними видатками у 2021 році», з переліку об’єктів, на які пропонувалося спрямувати нерозподілені кошти у сумі 17,4 млн грн, депутати погодили лише ті об’єкти, де є необхідність отримання сертифікатів про введення в експлуатацію.

null
 

«Долучився до засідання бюджетної комісії обласної ради. Висловив позицію щодо напрацювання прозорого і зрозумілого механізму розподілу коштів на будівництво для громад. В області є близько 300 об’єктів незавершеного будівництва. Перевагу матимуть об’єкти, які можна завершити вже в цьому році», - прокоментував депутат Рівненської обласної ради Олександр Дехтярчук.

Доцільність фінансування з обласного бюджету розвитку інших об’єктів члени комісії наразі вивчатимуть. Зокрема, голова обласної ради Сергій Кондрачук зауважив, що, скажімо, реконструкція будівлі Горбаківського НВК, що у с. Горбаків Гощанського району, на який пропонується спрямували 6,08 млн грн, фактично є об’єктом президентського проєкту «Велике будівництво».

«Було б зрозуміло, якби це був державний об’єкт, на який передбачалися б кошти з Державного фонду регіонального розвитку, субвенцій на соціально-економічний розвиток окремих територій… А чому ми маємо коштом платників податків Рівненщини будувати те, на чому хтось потім піаритиметься, я не розумію. І не впевнений, що це влаштовує громаду області», - зазначив Сергій Кондрачук.

Ще один об’єкт з переліку, на якому акцентував голова обласної ради, - спортивний зал спортивного комплексу КЗ «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву» на вул. Макарова у Рівному. Йдеться про 1,4 млн грн, які, відповідно до переліку об’єктів, пропонується спрямувати на коригування проєктно-кошторисної документації.

«Спорткомплекс розпочали будувати у 2018 році. На певному етапі, коли стан готовності об’єкта становить 39%, було вирішено, що потрібно коригувати ПКД. Вдумайтеся – ми майже наполовину збудували об’єкт, а тоді коригуємо проєкт і, вочевидь будуємо вже щось нове. А потім збудуємо, і скажемо, що знову потрібно коригувати? Взагалі не бачу логіки» - зауважив голова облради. 

Питання щодо будівництва спорткомплексу порушив і депутат обласної ради Роман Стасюк, наголосивши, що його зокрема цікавить загальна вартість, у яку обійдеться будівництво, а також подальше утримання спортивної зали.

Враховуючи висловлені зауваження, депутати підтримали пропозицію Романа Стасюка і погодили спрямування видатків бюджету розвитку на будівництво об’єктів, де роботи вже виконано на 100%, і є необхідність отримання сертифікатів про введення в експлуатацію. Зокрема по 10,442 тис. грн, буде спрямовано на такі об’єкти:

  • Реконструкція системи водопостачання в смт Клевань Рівненського району.
  • Реконструкція напірного колектора м. Березне Рівненської області довжиною 1200 м.
  • Будівництво станції очищення господарсько-побутових вод в с. Шубків Рівненського району.
  • Реконструкція будівлі Жобринської ЗОШ І-ІІІ ст. по вул. Центральна, 3 в с. Жобрин Рівненського району.
  • Будівництво Озерецької ЗОШ І-ІІ ст. у с. Озерці Володимирецького району.
  • Реконструкція ДНЗ № 3 «Веселка» по вул. Свободи, 21 в смт Клесів Сарненського району.
  • Реконструкція частини будівлі дитячого садка під амбулаторію загальної практики сімейної медицини с. Більська Воля по вул. Шкільна, 19 Володимирецького району.
  • Реконструкція Тучинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини з влаштуванням блочно-модульної котельні по вул. Шевченка, 8а в с. Тучин Гощанського району.
  • Реконструкція лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Київська, 49 в с. Користь Корецького району.
  • Реконструкція приміщення КЗ «Бугринська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Бугринської сільської ради з переплануванням першого поверху за адресою: вул. Князя Острозького, 9а, с Бугрин Гощанского району.
  • Будівництво спортивного комплексу по вул. Я. Мудрого, 1, м. Сарни.
  • Реконструкція нежитлового приміщення під АЗПСМ по вул. Пушкіна, 19 у с. Бабин Гощанського району.

Пропозиції щодо інших об’єктів члени комісії планують довивчити та розглянути на наступному засіданні, яке відбудеться сьогодні, 9 лютого.

За матеріалами пресслужби Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews