В Україні ініціювали розробку законопроєкту щодо антикорупційної експертизи

11.02.2021 07:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сьогодні на засіданні антикорупційного комітету голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов порушив питання виконання рішень комітету авторами законопроектів.
 
«Нещодавно ми вже зверталися до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням не виносити на розгляд сесійної зали законопроекти без антикорупційної експертизи. Бо за статистикою комітету, близько 35% законопроектів виносилися на розгляд без антикорупційного висновку.
 
Та ми не зможемо побороти корупцію і тоді, коли рішення антикорупційного комітету і зауваження не беруться до уваги і не враховуються авторами законопроектів до розгляду у сесійній залі, і навіть не озвучуються з парламентської трибуни. Бо кожен законопроект, який стане законом, повинен відповідати нормам антикорупційного законодавства і не містити корупційних ризиків! У іншому випадку боротьба з корупцією залишиться лише красивим гаслом.
У парламенті ми повинні поважати роботу один одного. Нас обрали громадяни, аби ми захищали їхні інтереси і працювали на розвиток держави, а не просували чиїсь «хотєлкі».
 
Саме тому ініціюємо законопроект про внесення змін до регламенту ВР, який забезпечить обов‘язковість виступу з парламентської трибуни представників комітетів, рішення яких з того чи іншого законопроекту є негативними.
Таким чином ми наголошуватимемо на проблемі у законодавчих ініціативах, вони будуть почуті усіма депутатами, і це знизить ризики прийняття документів з наявними корупціогенними факторами», - заявив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов.
 
Посадовець наголошує, що боротьба з корупцією в Україні не повинна залишиться лише красивим гаслом.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews