Діяльність Червоного хреста в Україні під загрозою

16.02.2021 16:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Тиждень у Верховній Раді розпочався із законопроекту, що стосується діяльності Товариства Червоного Хреста в Україні.
 
 
Ще у жовтні 2019 року Верховна Рада прийняла у новій редакції Закон України "Про оренду державного та комунального майна", яким передбачила оренду майна через аукціони та визначила перелік відповідних виключень.
 
Товариство не було включено в перелік суб’єктів, які можуть оформити оренду майна без проведення аукціонів, незважаючи на його суспільну значимість для України та беззаперечний понад 100-річний міжнародний авторитет. Отже, згідно з чинним законодавством, місцеві осередки Червоного Хреста тепер мають орендувати приміщення виключно на комерційних умовах, що ставить під загрозу взагалі існування цієї організації в нашій країні.
 
Про це повіомив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов:
«Усі ви, впевнений, знаєте про Товариство Червоного Хреста. Діяльність цього міжнародного руху – це, насамперед, медична і гуманітарна допомога під час збройних конфліктів та в мирний час, в разі катастроф та надзвичайних ситуацій, а також допомога найменш соціально захищеним категоріям громадян.
 
Лише у період з березня по листопад 2020 році завдяки діяльності цієї неприбуткової організації в Україні опорні лікарні по боротьбі з COVID-19 отримали медичне обладнання на 31 млн грн, близько 472 тисяч засобів індивідуального захисту було передано нашим медикам, понад 65 тисяч продуктових наборів отримали найбільш соціально незахищені категорії населення.
І хоч з 2017 року Товариство не отримує жодної копійки підтримки від нашої держави, за цей час від міжнародних партнерів руху Червоного Хреста і Червоного півмісяця в Україну було залучено близько 500 млн грн, які витрачені виключно для надання допомоги соціально вразливим верствам населення».
Нагадаємо, Червоний Хрест України є роботодавцем для понад 570 українців і сумлінно виконує свої податкові зобов’язання: з 2017 року до державного бюджету України було сплачено майже 32 млн грн податків.
«Змушений визнати, що турборежим – це не завжди про якість. Тому маємо виправляти помилки, - зазначив Роман Іванісов. - Днями зареєстрував законопроект №5061, який виправить цю прикру помилку у законі «Про оренду державного та комунального майна», і дозволить Товариству Червоного Хреста й надалі повноцінно працювати в Україні. Дякую колегам народним депутатам за підтримку моєї ініціативи. Сподіваюсь, що законопроект отримає гідну підтримку сесійної зали і вже незабаром стане законом»!
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews