Суд підтвердив законність видачі позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля для ТОВ «Кроноспан Рівне»

18.02.2021 13:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

16 лютого Рівненський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позовних вимог одного із активних опонентів будівництва заводу, який звернувся з позовом до Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування висновку Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської обласної державної адміністрації з оцінки впливу на довкілля для будівництва деревообробного заводу «Кроноспан» в Городку.

«Рішення суду підтверджує, що дозвільні документи для будівництва заводу оформлені вірно  і підстав для скасування висновку немає. Гучні слова критиків – знову не знайшли свого підтвердження. Це вже п’яте поспіль рішення суду на користь компанії «Кроноспан Рівне», - підкреслив виконавчий директор ТОВ «Кроноспан Рівне» Павло Пильтяй.

Нагадаємо, що 15 лютого Північно-західний апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, тим самим зобов’язав Державну установу «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» спростувати недостовірну інформацію, яка була поширена її керівником ще в січні 2020 року, щодо нібито некоректного розрахунку прогнозованого забруднення навколишнього середовища від майбутнього будівництва.

А 20 січня Північно-західний апеляційний господарський суд також відмовив у задоволенні апеляційної скарги громадській організації «Екоклуб», яка поширювала недостовірну інформацію про будівництво заводу Kronospan на Рівненщині. І це також була друга судова інстанція, яка підтвердила, що критики нового підприємства не були чесними при розповсюдженні своїх гучних заяв у ЗМІ щодо нібито перевищення концентрацій забруднюючих речовин та нібито неправдивих висновків у звіті з ОВД.

null
 Фото: ТОВ «Кроноспан Рівне»

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews