У Рівному відбудеться вручення Всеукраїнської літературної премії ім. Анатолія Криловця

19.02.2021 15:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
21 лютого у Рівненській обласній бібліотеці для молоді (Київська, 18) о 13.00 відбудеться вручення Всеукраїнської літературної премії ім. Анатолія Криловця.
 
Онлайн-трансляцію Вечора пам’яті письменника можна переглянути на офіційній сторінці бібліотеки - https://www.facebook.com/ulibrv 
 
 
Анатолій Олександрович Криловець (1961-2017) - український поет, перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук, доцент, Відмінник освіти України, член Національної спілки письменників України.
З жовтня 1994 року Анатолій Криловець працював в Національному університеті «Острозька академія». Саме він став ініціатором відкриття таких спеціальностей: спочатку «Українська мова та література», а через рік – «Літературна творчість».
 
Став ініціатором заснування літературної премії імені Михайла Дубова, яка щорічно присуджується за найкращий літературний дебют в номінаціях «Поезія», «Проза», «Літературна критика і літературознавство» з 2011 року рівненською обласною організацією НСПУ. Також став співзасновником всеукраїнської літературної премії Івана Низового.
 
Всеукраїнська літературна премія імені Анатолія Криловця проводиться другий рік поспіль спільно НСПУ та Рівненською обласною організацією НСПУ.
 
Премія присуджується з метою популяризації та підтримки талановитих українських письменників за вагомі поетичні твори високого ліричного змісту та звучання в номінаціях: «Любовна лірика» та «Філософська лірика».
 
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews