Вивезення сміття з Рівного подорожчає

20.02.2021 08:05   Джерело: Рівне вечірнє
Опубліковано : Рівненський Новинар

Одним із перших рішень нового начальника КАТП-1728 Сергія Марчука буде збільшення тарифу на вивезення сміття. До літа, прогнозують, платити доведеться на 30% більше.

Сергій Марчук, керівник КАТП-1728:

— Збільшення тарифу на вивезення сміття — це не моє рішення. У 2019 році була постанова Кабміну про зміну послуги. Якщо раніше підприємство надавало дві послуги — вивезення побутового сміття і його захоронення, то тепер ці дві послуги об’єднали, додавши переробку. Тому кожне підприємство мало зробити перерахунок тарифу. Зараз ми вивчаємо досвід інших міст. Скажу, що лише Рівне та Луцьк не оновили досі свій тариф. У нашому місті тариф на вивезення сміття не змінювався з 2018 року. Хоч за цей час мінімальна зарплата зросла на 62%, дорожчає пальне та запчастини. Зараз наше підприємство займається вивезенням побутових відходів собі у збиток. Такого не має бути. Адже підприємство має працювати так, щоб могло себе забезпечити і розвиватися. Наприклад, у Хмельницькому плата з одного мешканця квартири становить 24 гривні, у Житомирі — близько 23, а у Рівному — лише 15 грн.

Хочу, щоб люди зрозуміли, що зростання тарифу — це нормально. Не думаю, що це принесе рівнянам якісь великі незручності. Адже цифри у платіжках зростуть лише на кілька гривень.

 

Планується, що тариф за вивезення сміття з одного мешканця квартири з 15 гривень збільшиться до 20 грн. Вартість вивезення побутових відходів з приватного сектора, яка зараз становить близько 18 гривень, теж зросте на 30%. Наразі комунальники обраховують точні суми, щоб подати їх на затвердження сесії міської ради Рівного.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє