Жителя Вараша затримали на збуті вогнепальної зброї

22.02.2021 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

За процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури, відділенням ВП №1 Вараського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що у січні цього року правоохоронці дізнались, що 22-річний житель міста Вараш займається незаконним збутом зброї та вибухівки на території району. Тоді ж провели оперативну закупку автомата «Калашникова» АКМ-74.

17.02.2021 цей же чоловік намагався продати за 1500 грн  пістолет,  перероблений кустарним способом із стартового. Після цього  в порядку ст. 208 КПК чоловіка затримали.

Також, під час особистого обшуку у нього вилучили гранату РГД-5.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. А також з`ясовується походження вилученої зброї.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews