Верховна Рада України ухвалила нові закони з метою збереження довкілля

10.03.2021 16:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь звертається до небайдужих громадян України з проханням вжити всіх можливих заходів по запобіганню спалювання минулорічної трави та пожнивних залишків.
«Спалюючи сухі залишки рослинності, люди часто не замислюються над тим, до яких наслідків це може призвести. А загрози чималі і пов’язані вони не лише з забрудненням ґрунтів чи загибеллю звірів і птахів, які гніздяться у траві, а перш за все мають шкідливий вплив на здоров’я і життя людей», - йдеться в повідомленні.
 ОБЕРЕЖНО З ВОГНЕМ!
«Приєднуюсь до заклику Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь!, - повідомив народний депутат України, голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісов.
 
І принагідно нагадаю, що Верховна Рада України протягом останній трьох сесій ухвалила:

- Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу);

- Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж";

- Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій.

- Штрафи за підпали зросли у сотні разів, посилено відповідальність громадян, посадовців за нехтування правилами пожежної безпеки та контроль над виконанням законодавства», - повідомив посадовець та закликав до відповідальності.
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews