Сухопутні війська Збройних Сил України мають бути взаємосумісними зі збройними силами держав-членів Альянсу

11.03.2021 13:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

 

У Командуванні Сухопутних Військ Збройних Сил України відбулася зустріч командувача Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковника Олександра Сирського з командувачем Сухопутних військ НАТО генерал-лейтенантом Роджером Клутьє.

Під час заходу було обговорено низку питань щодо розвитку військового співробітництва між командуваннями сухопутних військ ЗС України та НАТО.

- Візит командувача Сухопутних військ НАТО є свідченням того, що політичне та військове керівництво НАТО та держав-членів Альянсу бачить нашу державу в якості стратегічного та прогнозованого партнера, який має на меті стати повноправним членом найбільш потужної у світі системи колективної безпеки, - зазначив генерал-полковник Олександр Сирський.

За словами командувача Сухопутних Військ ЗС України, це яскраво підтверджує послідовність позиції НАТО щодо підтримки України в реформуванні національного сектору безпеки і оборони.

- Цей візит до Києва є фінальним етапом багатонаціонального туру. Я тут підбиваю підсумки з приводу нашої місії щодо визначення питань сухопутної складової в командуванні Сухопутних Військ Збройних Сил України. Я тут, щоб зрозуміти структуру Сухопутних Військ Збройних Сил України та зміцнити наші взаємовідносини з приводу співпраці з Україною, як з нашим важливим Сухопутним партнером, - зазначив генерал-лейтенант Роджер Клутьє.

У ході переговорів особливу увагу було приділено розвитку військового співробітництва та ознайомленню представників Альянсу з процесом бойової підготовки наших підрозділів, у тому числі за участю інструкторів навчально-тренувальних місій.

- Наших іноземних колег було поінформовано щодо ходу реформування Сухопутних військ ЗС України, які, у першу чергу, мають бути здатні дати відсіч агресору, а також відповідати стандартам НАТО і бути взаємосумісними зі збройними силами держав-членів Альянсу, - наголосив генерал-полковник Олександр Сирський.

Служба зав’язків з громадськістю Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України

 

Начальник служби зв’язків з громадськістю

Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України

полковник Анатолій Прошин

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews