На Рівненщині вилучили бурштин на два мільйони гривень

12.03.2021 11:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В результаті слідчих дій у домоволодінні двох фігурантів провадження, які, за попередньою інформацією, займались видобуванням та скупкою «сонячного каміння», виявлено та вилучено 265 кг бурштину та 2 мотопомпи кустарного виробництва. Орієнтовна вартість вилученого каміння – майже 2 млн грн.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, спільно з оперативними працівниками Управління СБ України в Рівненській області та слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, в межах кримінального провадження за фактом незаконного видобування, збуту, придбання, зберігання, передачі, перевезення та переробки бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненого у значних розмірах (ч. 2 ст. 240-1 КК України), 10 березня 2021 року проведено ряд санкціонованих обшуків на території Сарненського району. 

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Призначено судову гемологічну експертизу каміння.

Прес-служба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews