На Рівненщині деталь лісовоза вбила дитину

12.03.2021 21:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Обвинувачений, будучи особою відповідальною за технічний стан транспортних засобів перед випуском на лінію, випустив у рейс лісовоз УРАЛ-4320 з причепом-розпуском ТМЗ-802 з технічними несправностями.

Рівненською обласною прокуратурою закінчено досудове розслідування та скеровано до Зарічненського районного суду обвинувальний акт стосовно начальника автотранспортного цеху ДП «Зарічненське лісове господарство», якого обвинувачують у випуску в експлуатацію технічно несправного транспортного засобу (ст. 287 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12 червня минулого року обвинувачений, будучи особою відповідальною за технічний стан транспортних засобів перед випуском на лінію, випустив у рейс лісовоз УРАЛ-4320 з причепом-розпуском ТМЗ-802 з технічними несправностями, які взагалі забороняють експлуатацію транспортних засобів. 

Внаслідок таких дій посадовця під час руху вищевказаного транспортного засобу у селі Новорічиця, Вараського району, від диску колеса причепа відлетіло бортове кільце і вдарило 11-річну дитину, яка стояла біля місцевого магазину.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди дівчинка отримала тілесні ушкодження, від яких померла по дорозі до лікувального закладу.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

За вказане кримінальне правопорушення передбачене максимальне покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews