До Рівного пролягатиме перший концесійний автобан України

13.03.2021 17:04   Джерело: RvNews
Автор : Рівненський Новинар

Державне агентство автомобільних доріг України та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум про співпрацю.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець — Броди — Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи» — розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

«Використання механізму Державно-приватного партнерства дасть змогу активніше залучати інвестиції у розбудову якісної дорожньої мережі в Україні. Це продовження реалізації найбільш масштабної та комплексної за всю історію незалежності програми Президента «Велике будівництво». Будівництво дорожніх шляхів із залученням приватного інвестора дозволить не тільки створювати нові робочі місця та сприяти економічному розвитку, це дозволить зробити дороги комфортними та безпечними для українців у довгостроковій перспективі», — заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews