Чотири роки ув’язнення та конфіскація алкоголю: Рівненський міський суд виніс вирок

16.03.2021 16:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненський міський суд визнав винним 56-річного жителя Харківщини, котрого обвинувачували у незаконному придбанні, транспортуванні та зберіганні з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

У суді прокурором доведено, що чоловік, влітку 2020 року, не маючи ліцензії на реалізацію, придбав без належних документів на Харківщині і привіз для подальшого збуту на Рівненщину понад 10 тисяч пляшок різних видів горілки. Чотири автомобілі, завантажені алкогольними напоями, виявили у червні минулого року на території одного з підприємств обласного центру.

Згідно з висновком експерта, вказані напої є імітацією алкоголю та не відповідають вимогам відповідного ДСТУ. Крім того марки акцизного податку, які нанесені на вказану алкогольну продукцію, не відповідають аналогічним маркам для горілки, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, але на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання, з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік. При цьому, вилучений алкоголь, як речові докази, таки підлягає конфіскації та знищенню.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews