На Рівненщині стартував проєкт «Школа активної учнівської молоді «Активація»

18.03.2021 08:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр довго думав як вирішити дану проблему, про яку зазначали багато очільників громад. Після аналізу глибинних причин була розроблена молодіжна програма для закладів загальної середньої освіти «Школа активної учнівської молоді «АКТИВАЦІЯ».

«Активація» – це навчальна програма, яка розділена на блоки:  тренінг в школі тривалістю 8 годин, триденний семінар на Волошках, триденний табір для найбільш активних учасників, проектний менеджмент і реалізація проектів. Зустрічі будуть проходити офлайн та онлайн, на кожній з яких досвідчені тренери будуть розповідати про проєктний мененджмент, стратегування, управління часом та ресурсами, командотворення. Тривалість повної програми 40 годин, але для кожної школи буде застосовуватися індивідуальний підхід, щоб максимально задовольнити потреби шкільної молоді.

Дана програма буде актуальною для закладів освіти:

– що готові змінюватися;

– які прагнуть виховувати відповідальних, самостійних, ініціативних, активних жителів своєї громади;

– які хочуть підготувати учнів до участі в майбутньому управлінні державними і громадськими справами, оволодіння знаннями, вміннями й навичками управлінської діяльності.

Долучившись до цієї програми, заклади загальної середньої освіти здобудуть:

– необхідні навички з організації учнівського самоврядування;

– цікавий досвід співпраці «вчитель-учень-громада»;

– нові методики виховання майбутніх лідерів;

– школа перетвориться в місце, де кожен може стати «своїм»!

Першою до ініціативи долучилася Шпанівська громада, яка зацікавлена в активізації молоді та розвитку молодіжного середовища. Вже в березні у Шпанівському, Великоолексинському, Великожитинському ліцеях відбудуться перші навчання для шкільної молоді. Зараз ще триває набір на програму для усіх закладів освіти Рівненщини.

Щоб приєднатися до програми, потрібно заповнити коротке зголошення за посиланням: https://forms.gle/92Xs9Hvx5qbUJtUf7

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews