Рівненщина долучається до міжнародного проєкту озеленення «Greening Рlanet»

31.03.2021 09:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Амбітні плани поставили перед собою організатори екологічного проєкту «Greening Рlanet» - висадити понад 1 мільйон дерев за добу у 100 країнах світу.

Про те, як на Рівненщині буде відбуватися озеленення планети та яких результатів вдалось досягти минулого року, розповіли під час зустрічі ініціатори проєкту.

Серед присутніх - голова БФ «Озеленення України» Ганна Крисюк, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, представник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович та організатор проєкту на Рівненщині Ірина Теслюк. На скайп-звязок також підєднувався Посол України в Лівані - Остап-Ігор Іванович.

«Сформувати еко-свідомість та привернути увагу до екологічного питання. Це ті завдання, на які ми впевнено тримаємо курс вже не один рік. Глобальна міжнародна програма з озеленення охопила ініціативою увесь світ. Починаючи 10 квітня у 100 країнах світу планується висадити 1 мільйон дерев. Запрошуємо до участі і Рівненщину, адже минулого року область показала дуже потужні результати», - зазначає Ганна Крисюк.

Так, минулоріч на Рівненщині вдалось висадити понад 200 тис саджанців молодих дерев у парках, лісах та скверах. Тоді до акції долучились представники влади, громадськість та ініціативні жителі області.

«Рівненщина - екологічно свідома область. Понад 40% нашої території засаджена 115-ма мільйонами дерев. Тому ми з радістю приймаємо естафету та обов’язково долучимось до міжнародного проекту. Щоб підтвердити свої слова, разом із ініціаторами проекту вже сьогодні посадили 2 саджанці калини біля будівлі облдержадміністрації», - розповідає Віталій Коваль.

За його словами, у планах - перевищити попередній результат та висадити ще більше дерев на Рівненщині. Адже з таких важливих ініціатив і починається колективна історія успіху.

Як розповів представник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович, лісівники області вже розпочали підготовку грунту до висадки. А перед початком акції вони проведуть детальний інструктаж для учасників.

Аби стати учасником міжнародного проєкту та долучитись до висадки дерев - заповнюйте анкету https://forms.gle/KNTndUKQfmQtReXS8

Детальніше про ініціативу можна дізнатися на сайті - https://greeningplanet.org/

Пресслужба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews