Суд визнав винним посадовця однієї з територіальних громад Рівненщиини

01.04.2021 10:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Вироком Демидівського районного суду начальника відділу з надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами однієї з ТГ Рівненщини визнано винним в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). 

null
 

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, а у суді прокурором доведено, що за 20 000 гривень посадовець обіцяв не створювати перешкод у діяльності в період карантину закладу громадського харчування на території ТГ, та не повідомляти контролюючі органи про можливі порушення в його діяльності. Чоловіка викрили у липні 2020 року, після отримання неправомірної вигоди.

Свою вину обвинувачений визнав, і, на момент розгляду справи судом, вже був звільнений із займаної посади.

За результатами судового розгляду нині вже експосадовця засуджено до покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 000 гривень.

Вирок законної сили ще не набрав.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

null
 

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews