Клеванська громада - «одна з найбагатших серед бідних»

05.04.2021 14:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України Роман Іванісов з робочим візитом вдвідав Рівненщину, зокрема, побував у Клеванській громаді.

Про це посадовець повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

«Зустрівся з головою Клеванської ОТГ Галиною Кидун, її заступником Іриною Тимощук, головлікарем Клеванської лікарні ім. Михайла Вервеги Ігорем Гудимою та головою ГО «Екологія і світ» Вікторією Чорнобривко, які розповіли мені про місцеві проблеми.

Колишня Рівненська районна лікарня знаходиться на території Клеваня і після завершення децентралізації повністю перейшла на баланс Клеванської ОТГ, тепер вона має назву Клеванська лікарня ім. Михайла Вервеги. Минулого року завдяки коштам субвенції, які я відстояв у Мінрегіоні, вдалося добудувати тут інфекційне відділення, яке сьогодні є найкращим в усій області. Тому тут продовжують обслуговуватися жителі інших громад, але клеванський бюджет не в силах лікувати їх своїми коштами. Просять допомогти у вирішенні цього питання.
 
Так само і з закладами освіти. Діти з сусідніх громад, до прикладу, Зорянської, виховуються у клеванських закладах, які знаходяться на балансі Клеванської ОТГ, водночас, порозуміння є не з усіма з цих громад і переходити на співфінансування вони не поспішають.
 
Очисні споруди Оржева потребують реконструкції, але, знову ж таки, це потужності спільного користування з сусідньою ОТГ, яка не виявляє особливого бажання брати співучасть у роботах.
 
Поцікавився, як справи з «Колор С.І.М.». Був шокований інформацією від головлікаря, що від початку коронавірусної епідемії підприємство жодного разу не відреагувало на прохання допомогти медикам навіть із засобами індивідуального захисту, не кажучі вже про необхідне обладнання! При цьому виробник продовжує безсовісно труїти жителів громади.
У всіх проблемах буду розбиратися і допомагати громаді їх вирішити.
 
Запитався і про трагічно відомий пішохідний перехід біля Клеванської школи, який повинні переобладнати, щоб надалі запобігти ДТП. Голова повідомила, що наразі за рахунок бюджету громади закінчується розробка проекту на реконструкцію переходу, і невдовзі автодорівці зможуть приступити до виконання робіт».
 
null
 

null
 

null
 

null
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews