1600 доз вакцини CoronaVac надійшло на Рівненщину

13.04.2021 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


На відміну від AstraZeneca, вакцина CoronaVac не векторна, а інактивована. Тобто зроблена на основі «вбитого» вірусу.

У Рівненську область прибула перша партія вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech. Про це повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Першими щеплення проти COVID-19 отримають маломобільні групи населення, які не можуть самостійно прибути до стаціонарних пунктів щеплення. А також люди, які за ними доглядають. Оскільки CoronaVac – це однодозна вакцина, її можна транспортувати. Також CoronaVac  вакцинуватимуть освітян, залучених до ЗНО, поліцейських. Також право на щеплення мають і спортсмени, які готуються до Токійської олімпіади.

Як розповіла координатор вакцинації на Рівненщині, заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Олена Гандзюк, на відміну від AstraZeneca, вакцина CoronaVac не векторна, а інактивована. Тобто зроблена на основі «вбитого» вірусу.

«Водночас обидві вакцини є двофазними, - додала Олена Гандзюк. - Тобто для формування імунітету потрібно отримати їх дві дози. Обидва рази щеплюватися необхідно однією і тією ж вакциною. Не можна щеплювати людину спочатку векторною вакциною, а потім інактивованою».

Наразі працювати з цією вакциною навчена 1 мобільна бригада. В подальшому навчання пройдуть інші мобільні бригади, створені в області.

На сьогодні на Рівненщині уже провакциновано більше 13 тисяч людей.

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews