У новий ремонт - зі старим обладнанням: як відремонтували амбулаторію в Тучині (ФОТО)

22.04.2021 17:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
У новий ремонт медперсонал тучинської амбулаторії заїхав зі старим обладнанням. 
 
Про це повідомив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України Роман Іванісов:
 
«Під час минулого візиту в округ, я відвідував амбулаторію в Тучині з метою подивитися, як у медичному закладі зробили ремонт за кошти Світового банку. Якістю виконаних робіт був шокований. Половина дверей не зачиняється, не виправлені щілини, крива підлога. Одним словом, все зроблено на «відчепись».
 
Але найбільше за все мене вразило те, що у новий ремонт медперсонал заїхав зі старим обладнанням! Хіба ж нові підставки під крапельниці, новий інструмент, сухожар, ваги тощо коштують непідйомних грошей? Порахував, щоб забезпечити найнеобхіднішим амбулаторію, потрібно всього близько 300 тисяч грн! Утім, логіка посадовців зрозуміла, чому вони лобіюють капітальні ремонти і масштабні будівництва: бо там можна вкрасти! А на закупівлі дрібних речей особливо «не піднімешся». Тому нікому не цікаво займатися забезпеченням лікарень, дитячих садочків і шкіл.
 
Коли я зайшов до кабінету сімейного лікаря поспілкуватися, медики в розпачі показали ваги, якими зважують немовлят. Ваги старші за мене певно вдвічі. Пообіцяв зробити амбулаторіі подарунок і придбати електронні сучасні ваги для немовлят.
 
Сьогодні виконав свою обіцянку. Сподіваюсь, матиму ще сили і багато здоров’я, щоб виправити ту ганебну ситуацію, яка склалася з комунальними і державними закладами. Влада на всіх рівнях має піклуватися про своїх громадян не лише будуючи, але й забезпечуючі усім необхідним обладнанням, щоб ті ж самі лікарі могли якісно виконувати свої обов‘язки, а не викручуватися підручними засобами з кам’яного століття».
 
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews