На Рівненщині відроджують фронтову пресу

23.04.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Командуванні Сухопутних військ відбулася презентація  вісника «Сухопутні війська». Локальні «бригадні» (фронтові) газети, що створюються у бойових військових частинах Сухопутних військ, є сучасним, унікальними та особливо важливим інформаційним продуктом для військовослужбовців. Адже саме в них з’являються новини та інформація безпосередньо про самих військовослужбовців, про їхній військовий підрозділ.

null
 

Цей чинник близькості до читача в районі бойових дій відіграє роль потужної моральної підтримки українських воїнів. Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський під час презентації інформаційного вісника наголосив, що робота журналістів в умовах російсько-української війни є надзвичайно важливою.

null
 

- Враховуючи те, що майже 80 відсотків бойого складу військових частин, які виконують бойові завдання в районі проведення операції ООС належать до Сухопутних військ, то інформаційно-комунікаційна складова в цих реаліях є просто невід’ємною, - сказав генерал-полковник Олександр Сирський.

Характерна відмінність фронтової  преси її унікальна особливість полягає в тому, що героями публікацій є бойові друзі та побратими, які пліч-о-пліч на передових рубежах протистоять російській агресії та розділяють часи смутку й радощі військової служби.

- Ми разом з військовими робимо спільну справу і разом йдемо до Перемоги. З початку 2017 року журналістські громадські організації Сумської, Рівненської та Чернігівської областей об’єднались у проєкт «Реформована преса – Українській Армії». І так ми почали робити перші бригадні газети. Приємно відзначити, що командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський не лише помітив нашу роботу, а й вона знайшла своє продовження-систематизувалася та вийшла на рівень видання для найпотужнішого виду Збройних Сил України, - розповіла Голова ГО «Асоціації регіональних ЗМІ Сумщини», заслужений журналіст України, Наталія Калініченко. Окрім цього генерал-полковник Олександр Сирський підтримав ідею щодо розширення можливостей використання комунікаційної складової з представниками цивільних ЗМІ.

 

Начальник служби зв’язків з громадськістю

Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України

полковник Анатолій Прошин

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews