Рівненська дитяча залізниця розпочинає роботу

09.05.2021 09:26   Джерело: 7 Днів
Опубліковано : Рівненський Новинар

Рівненська дитяча залізниця, яка у 2020-му не працювала через пандемію, у сезоні 2021 відновить роботу.

Про це повідомляє Суспільне.

Очільниця залізниці Наталія Сєркова підтвердила і розповіла, що  узгоджується дата запуску.

 

Традиційно залізниця розпочинає працювати 9-го травня. За словами Наталії Сєркової, цього року також орієнтуються на цю дату, проте остаточне рішення іще не прийняте.

У 2020-му, зі слів керівниці, через пандемію не працювали усі дитячі залізниці в Україні. Станом на 5 травня цього року уже відкрились такі гуртки в Ужгороді та Києві, в Запоріжжі, Харкові і Львові такі відкриття планують на початок червня.

Зважаючи на карантин, обмеження стосуватимуться і роботи залізниці.

“Обмеження буде одне – у вагон будемо пускати тільки на сидячі місця. У минулі роки бувало, що і стоячи хотіли проїхати, то такого вже не буде. Будемо регулювати все і дивитись. У перший день, якщо буде багато охочих, то, можливо, трішки від графіка відступимо”, – пояснює очільниця дитячої залізниці.

Щодо цін на поїздку, то цього року вони зростуть.

“Ціни нам прораховує залізниця. Цього року це буде 11 гривень за дитячий квиток і 17 за дорослого. Це в одну сторону, тобто у дві буде 22 і 34 відповідно. Якщо взяти Київ, де 50 дитячий і 100 дорослий, то в нас ще ціни нормальні”, – каже Наталія Сєркова.

Вперше відкриття руху було 72 роки тому – теж 9 травня 1949 року. В одній з груп у Фейсбуці рівняни розмістили історичні фотографії рівненської дитячої залізниці. І розповіли, що завтра 9 травня відбудеться відкриття нового сезону роботи дитячої залізниці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7 Днів