У Зорі і Клеванській громаді обговорили спільні проблеми

12.05.2021 17:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
У Зорі і Клеванській громаді намагалися відшукати оптимальне вирішення спільної для двох громад проблеми. Мова про заклади освіти і медицини, які відвідують жителі в Зорі і Клевані
 
Про це повідомив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України Роман Іванісов: «Зустрівся з очільниками та представниками Зорянської і Клеванської громад. Намагалися відшукати оптимальне вирішення спільної для двох громад проблеми. Мова про заклади освіти і медицини, які відвідують жителі і Зорі, і Клевані. Здебільшого, заклади розташовані на території Клеванської громади, і весь фінансовий тягар лягає на її бюджет. Тому очільники Клеванської ТГ запропонували зорянцям відшкодовувати витрати. Для цього потрібно близько 7,5 млн грн на рік! Але молода Зорянська громада поки що не в силах потягнути таке навантаження.
 
Заборонити ж батькам навчати дітей у Клевані теж неможливо, українці мають законне право отримувати освіту будь-де на території України.
 
Представники Зорянської тергромади справедливо відзначили, що 90% їхніх жителів працюють на підприємствах Клеванської ТГ, відповідно, податкові відрахування поповнюють саме клеванський бюджет.
 
Водночас, це не вирішує проблеми, і 5-місячні перемовини між громадами досі не давали жодного позитивного результату.
 
Сьогодні питання нарешті зрушилося з мертвої точки. Головне, що я побачив, - у громад є бажання йти один одному назустріч. У присутності обох сторін я зауважив, що закидатися взаємними звинуваченнями - це не вирішення проблеми. Дві сусідні громади мають знайти порозуміння, бо заручниками ситуації стають пересічні мешканці. І якщо наразі Зоря не може відшкодовувати повну суму, то потрібно почати з малого - того що буде не надто болісним для бюджету Зорянської громади, і хоча б якось розвантажить клеванський бюджет.
 
Домовилися, що перші посильні відрахування Клевань отримає після сесії Зорянської сільради, також Зоря пообіцяла безперебійну роботу шкільних автобусів. Буду сподіватися, що цей перший крок прокладе доріжку до ефективної співпраці двох громад!»
 
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews