На Рівненщині закуповують кисневі концентратори для амбулаторного користування

13.05.2021 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

У лікувально-профілактичних закладах області, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, наразі є 478 кисневих концентраторів.

Про це під час онлайн брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник.

Згідно з протоколами МОЗУ, пацієнт із COVID-19 повинен перебувати в лікувально-профілактичному закладі до повного одужання, тобто виписується додому без потреби кисневої підтримки.

Для розвантаження  коронавірусних відділень під час пікових етапів захворюваності МОЗ ініціює надання можливості пацієнту отримувати медичну допомогу з кисневою підтримкою в амбулаторних умовах. Для цього Рівненській області Урядом виділено кошти в сумі 20 млн 146 тис. грн.

«Закуплені концентратори будуть розподілені між закладами первинної медико-санітарної допомоги різних форм власності, які уклали договір з Національною службою здоров’я, надають медичну допомогу на первинній медико-санітарній ланці та мають відповідну ліцензію», - додав Олег Вівсянник.

Він підкреслив, що «ковідні» закупівлі проводяться із дотриманням принципів максимальної прозорості, відкритості та доступності: «Інформація про закупівлю оприлюднюється на спеціальному порталі, що входить до системи Prozorro, яка є відкритою для всіх учасників».

Під час проведення закупівлі кисневих концентраторів управління охорони здоров’я ОДА користувалося інформацією Державного Українського об’єднання «Політехмед», яке є органом з оцінки відповідності, щодо середньої ціни на кисневі концентратори об’ємом 10 л. За їх інформацією, середня ціна на такі концентратори складає 38 тис. гривень. А ціна на концентратори, закуплені управлінням, складає 35 тис. грн. Тобто є найнижчою, за якою закуповувалися аналогічні пристрої у нашій державі.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews