У Верховній Раді України нові міністри та нові закони

21.05.2021 15:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
У Верховній Раді України перестали бути вакантними три посади. Натомість з'явилися нові міністри та нові закони.
 
Про це повідомив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України Роман Іванісов:
 
«Позафракційний, голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики.
 
Три урядові посади сьогодні перестали бути вакантними. Верховна Рада проголосувала за призначення:
 
- Віктора Ляшка Міністром охорони здоров’я;
- Олександра Кубракова Міністром інфраструктури;
- Олексія Любченка Першим віце-прем’єр-міністром - Міністром економіки.
 
Сподіваємось на плідну співпрацю нових міністрів з народними депутатами і позитивні результати їхньої роботи.
 
Також Верховна Рада ухвалила дуже важливий для сучасної України закон про покарання за воєнні злочини. Внаслідок окупації частини територій, на них ми позбавлені можливості ефективно здійснювати контроль. Водночас, в умовах міжнародного збройного конфлікту, в якому наразі перебуває наша держава, діють норми міжнародного гуманітарного права, порушення яких є воєнним злочином. Окрім них на окупованих територіях вчиняються й так звані злочини проти людяності.
 
Притягнути до відповідальності винних за ці злочини Україна не мала змоги. І все - через невідповідність вітчизняного кримінального законодавства з положеннями міжнародного кримінального та гуманітарного права. Законопроект #2689 виправляє цю ситуацію».
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews