Здолбунівчанина судитимуть за контрабанду культурних цінностей

21.05.2021 16:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Чоловік намагався переправити міжнародним поштовим відправленням на територію Російської Федерації, з приховуванням від митного контролю, цінності декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлені у середині ХІХ – на початку ХХ століття.

Рівненською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до Здолбунівського районного суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який намагався контрабандним шляхом відправити за кордон культурні цінності (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27-річний здолбунівчанин, діючи умисно, задля отримання прибутку, у березні цього року намагався переправити міжнародним поштовим відправленням на територію Російської Федерації, з приховуванням від митного контролю, цінності декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлені у середині ХІХ – на початку ХХ століття.

Втім, вказане відправлення разом із вмістом було вилучене в ході проведення тимчасового доступу. Крім того, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання обвинуваченого виявлено та вилучено старовинні монети, телефон, ноутбук та значну суму готівки.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювали працівники Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews