У Рівному вилучили продажу підручники, де знайшли порнографію

22.05.2021 17:05   Джерело: ITV
Опубліковано : Рівненський Новинар

У одному з підручників знайшли посилання на… порносайт. Воно було вказане, як додаткова інформація в одній з вправ. Помітив це підліток, який і повідомив про “відкриття” у соцмережі ТІК ТОК.

Мова йде про підручник “Українська мова” 10 клас Олександра Авраменка. У ній на сторінці 189 є вправа для вивчення правил ведення суперечки. У вправі запропоновано висловити свою думку про те, чи потрібна шкільна форма. І дано посилання на порносайт. Хоча мав би за лінком бути приклад щодо носіння шкільної форми у новомиргородських школах.

На інформацію про підручник з посиланням на порносайт відреагувала “Рівнекнига”. Директор “Рівнекниги” Олександр Савчук розповів:

– Дізнавшись про такий казус, ми відразу вилучили підручники з продажу. А також звернулися у видавництво “Грамота”, де вони були надруковані. Там сказали, що про інцидент повідомили кіберполіцію. Тож порносайт за тим посиланням буде заблоковано.

Нагадаємо, що інший підручник, щодо якого виник скандал – з піктограмою карти України без Криму – теж був надрукований у видавництві “Грамота”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV