У Рівному судитимуть посадовицю, яка незаконно здавала в оренду службові приміщення

24.05.2021 20:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Gосадовиця, залучивши до своєї протиправної діяльності підлеглих працівників, отримала хабар від підприємця під виглядом оплати за оренду приміщень установи. Її викрили на початку березня цього року, у службовому кабінеті, після отримання 18 тис грн неправомірної вигоди.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт щодо директорки одного зі структурних підрозділів Інституту ветеринарної медицини НААН України. Їй інкримінують отримання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовиця, залучивши до своєї протиправної діяльності підлеглих працівників, отримала хабар від підприємця під виглядом оплати за оренду приміщень установи. Її викрили на початку березня цього року, у службовому кабінеті, після отримання 18 тис грн неправомірної вигоди.

В ході проведення обшуків вилучено також електронні носії та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність жінки.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews