Хабар за сосну: на Рівненщині затримали лісничого

03.06.2021 08:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Працівник лісового господарства Рівненщини вимагав гроші з підприємця за нелегальний продаж кругляка сосни без укладання договору та поза аукціоном.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому затримали лісничого ДП «Рафалівське лісове господарство» через вимагання та одержання хабара (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, працівник лісового господарства Рівненщини вимагав гроші з підприємця за нелегальний продаж кругляка сосни без укладання договору та поза аукціоном.

2 червня 2021 року лісничого затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання 12 200 грн.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, перевіряється причетність інших працівників лісової охорони до вказаного злочину та щодо незаконної порубки деревини на території лісгоспу.

А щодо затриманого – вирішується питання повідомлення йому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Оперативний супровід здійснювали працівники УСР в Рівненській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляд позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews