Дороги Рівненщини: екстремальна їзда у Великих Межирічах

03.06.2021 10:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Її постійно роблять, та ніяк не можуть доробити. Мова йде про дорогу у селі Великі Межирічі, що у Корецькому районі. Люди постійно скаржаться на бездоріжжя у селі. І ці ремствування обґрунтовано лунають вже не один рік, бо центром села неможливо проїхати ані велосипедом, ані автомобілем, ані будь-яким іншим видом транспорту.

Вже протягом багатьох років дорога у селі в жахливому стані (див. фото). Це бездоріжжя вже вкрай набридло не тільки мешканцям села, а й водіям маршруток, які відмовились їздити цією частиною дороги. Вони пояснюють ситуацію, що склалася, тим, що допоки не буде дороги, то «вбивати» автомобілі на такій дорозі не будуть.

Хто хоч раз там проїжджав, може сказати, що це – одна із найгірших доріг у всій області. Там майже немає асфальту – лишень ями, вибоїни та великі калюжі. У 2019 році команда телеканалу «Рівне 1» знімала сюжет, де журналісти брали інтерв’ю у звичайних перехожих та водіїв маршруток. Коментуючи цю ситуацію, люди навіть не стримували лайку.

Після виходу сюжету в ефір дорогу почала ремонтувати служба автомобільних доріг, щоправда, собі у збиток, бо грошей з державного бюджету тоді не виділили. Та радість була недовгою, позаяк ремонт незабаром зупинився через нестачу коштів. Водії маршруток зауважували, що краще їздити від того «ймовірного» ремонту не стало, адже упродовж трьох років нічого не змінилось – дороги як не було, так і немає.

Мешканці села неодноразово зверталися до голови ТГ і її речників, та місцева влада пояснює ситуацію тим, що це – дорога державного значення, тож виділяти кошти на неї має не район, а уряд. Довгий час дорога не бачила капітального ремонту. І хоча наразі вирішуються тендерні питання щодо ремонту цієї ділянки, проте, ніхто поки не знає, коли розпочнеться ремонт.

Між тим, дорожники вже взялися за ямковий ремонт у селах Дивень та Світанок, однак, у Великих Межирічах поки все лишається без змін. Жителі села сподіваються, що ремонтні роботи коли-небудь таки розпочнуться, що значно полегшить життя усім громадянам, а особливо водіям маршруток.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Діана Мамчуровська, студентка НУВГП,

кафедра журналістики та українознавства


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews