Школярі з усієї Рівненщини беруть участь у змаганнях «Джура-2021»

09.06.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

В лісовому масиві, на базі Олександрійської мистецької школи-інтернат I-III ступенів розбили свої намети школярі з усієї Рівненщини.

З гаслами – «В єдності – сила! В силі – перемога!» та бойовим настроєм школярі з 16 закладів ТГ нашої області приїхали позмагатися в кращих козацько-українських традиціях.

Адже патріотична гра «Сокіл» («Джура») – це не просто розвага, це постійна спільна робота учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Вона заснована на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об'єднання дітей для виконання завдань гри у рій, сотню, курінь. 

«Дякую усім присутнім та причетним до організації цього заходу.  Вірю, що діти отримають масу позитивних емоцій, з якими зможуть потім поділитися зі своїми друзями. Переконаний, що виховання молоді  їх патріотизм і любов до України - це наше майбутнє», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, який привітав учасників змагань.

Як розповів начальник управління освіти і науки Петро Коржевський, на загальнонаціональному рівні така гра проводиться з 2009 року.

Так, наступні 5 днів юні туристи будуть брати участь у різноманітних конкурсах.

Змагання полягають у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування, на обласних та всеукраїнському етапах, в ході яких відбувається відбір кращих команд та визначення переможців.

Залікові змагання: «Впоряд», «Перетягування линви», «Туристично-спортивна смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник», «Інтелектуальна гра-вікторина «Відун», змагання «Пластун», творчо-мистецький звіт «Ватра» тощо.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews