У Рівному дітям з інвалідністю компенсуватимуть кошти за путівки

14.06.2021 17:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному вирішили проблему із оздоровленням дітей з інвалідністю, яка виникла внаслідок ліквідації обласного комунального закладу, де раніше опікувалися цією категорією діток.

Раніше оздоровленням дітей із інвалідністю займався комунальний заклад «Рівненський обласний центр організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді» Рівненської обласної ради. У 2021 році кошти для оздоровлення дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення, в бюджеті Рівненської обласної ради не передбачено. 

Відтак, на засіданні Рівнеради депутати з-поміж інших питань розглянули програму з оздоровлення дітей з особливими потребами, яку за зверненнями батьків ініціював секретар Рівнеради Віктор Шакирзан:

«За кілька днів до сесії до мене прийшли батьки дітей з особливими потребами. Виявилось, що обласний комунальний заклад, який раніше опікувався оздоровленням дітей із інвалідністю, знаходиться в стадії ліквідації. І жодної альтернативи для таких родин наразі немає. Коштів в обласному бюджеті на це також не передбачено. Таким чином, ми ініціювали розробку відповідної міської програми, і, дякуючи спільним зусиллям депутатів і працівників профільного управління, змогли швидко підготувати відповідний проект рішення і передбачити кошти на оздоровлення таких дітей».

Чимало батьків звертаються у профільні управління із проханням дати можливість оздоровити дітей з інвалідністю. Це потягло за собою необхідність внести зміни до Міської програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2018-2022 роки, що дасть можливість оздоровлення у супроводі батьків або осіб, які їх замінюють.

За словами депутата Рівненської міської ради від фракції «Рівне Разом» Василя Харковця, кошти передбачені для компенсації 35-м батькам, які супроводжують дітей із інвалідністю:

«Це дуже важливе доповнення до міської програми, дуже важливий порядок, який передбачає компенсацію сім'ям, дітям з особливими потребами оздоровлення. 35 сімей отримають відповідну коменсацію з міського бюджету, вартість путівки - приблизно 35 тисяч на оздоровлення по всій Україні», - сказав Василь Харковець.

Депутати підтримали доповнення до Міської програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2018-2022 роки. 

null
Фото: https://radiotrek.rv.ua/ 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews