На Рівненщині директора ринку судитимуть за хабар

25.06.2021 10:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Посадовець отримав хабар від підприємця під виглядом оплати за оренду приміщень установи. Так, згідно з документами, чоловік орендував у комунального підприємства значно меншу площу, ніж насправді. Різницю у сумі одержував директор підприємства.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт щодо директора одного з ринків Рівненської області. Йому інкримінують отримання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець отримав хабар від підприємця під виглядом оплати за оренду приміщень установи. Так, згідно з документами, чоловік орендував у комунального підприємства значно меншу площу, ніж насправді. Різницю у сумі одержував директор підприємства.

Його викрили на початку квітня цього року, безпосередньо на робочому місці, після передачі грошових коштів.

Обвинувальний акт скеровано до Дубенського міськрайонного суду.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews