Небезпечне підприємство на Рівненщині влаштувало день «частково» відкритих дверей

07.07.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Громадськість Клеваня проти розширення виробництва підприємства «КОЛОР С.І.М.», яке виробляє синтетичні смоли та утворює шкідливі викиди. Протистояння громади й підприємства триває роками. Вчора, 6 липня, на «КОЛОР С.І.М.» влаштували день «частково» відкритих дверей для обраних.
 
Про це повідомив народний депутат України, голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісов:
 
«UPD. Як мені повідомили, під час перебування депутатів Рівнеоблради, представників Департаменту з питань екології РОДА, обласного управління Держпродспоживслужби та місцевих депутатів на території підготовленого до їхнього приїзду підприємства, присутні зафіксували, що цех виготовлення синтетичних смол (плівкоутворювачів) – той самий, діяльність якого утворює найбільш шкідливі викиди, - наразі не працює. Гм, хто б сумнівався!
 
За словами місцевих депутатів, кинулася в очі й забетонована яма з рефлексною водою. Запитали у керівництва: покажіть документи, де зазначено, що відбувається з цією рефлексною водою після заповнення резервуарів?
 
Спитали і про локальні очисні споруди, які згідно з дозвільними документами повинні бути, а по факту їх немає.
 
Пролунало ще декілька запитань, проте відповідь керівництва «КОЛОР С.І.М.» була лише одна: - Усі документи ми надішлемо електронною поштою!
 
Це джекпот, я вважаю. Запросити депутатів і посадовців, показати фактично непрацююче підприємство, не відповісти на жодне з запитань та не надати жодних документів…
 
Натомість звинуватити у нагнітанні ситуації і перешкоджанні діяльності підприємства місцевих жителів, які потерпають від отруйних викидів підприємства.
Такий собі театр одного актора сьогодні відбувся у Клевані.
 
До слова, «КОЛОР С.І.М.» знову подало повідомлення про наміри провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля. При цьому, не надіславши повідомлення у селищну раду, тим самим скоротивши можливість проведення громадського обговорення. Бо знають, що громадськість проти розширення виробництва підприємства.
 
Отже, чекаємо на розв’язку. Якою вона буде, у великій мірі залежить від обласних депутатів, членів постійної комісії з питань екології, очільників підрозділів профільних установ.
Але як би там не склалося, я продовжую свою боротьбу за законні права моїх виборців».
 
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews