Незаконні бурштин, мотопомпи та транспортні засоби вилучили у бурштинокопачів з Рівненщини

22.07.2021 09:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в ході розслідування кримінального провадження за фактом екоциду (масове знищення рослинного світу) внаслідок незаконного видобутку бурштину, за ознаками злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2, 3 ст. 240-1 КК України  (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) та ст. 441 КК України (екоцид), слідчими проведено огляд місцевості поблизу села Осова, Сарненського району. 

В результаті огляду, виявлено чотирьох місцевих мешканців, які займалися незаконним видобутком бурштину, дві мотопомпи кустарного виробництва, два автомобілі марки «УАЗ»  та понад 5 кг незаконно видобутого бурштину.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, проводяться інші необхідні слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення. 

Досудове розслідування проводиться слідчими УСБУ в Рівненській області та перебуває на контролі керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Оперативний супровід кримінального провадження проводиться працівниками УСБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews