У Рівному презентують проєкт «Волинські барбакани»

26.07.2021 19:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
27 липня 2021 року об 11:00 у приміщенні «Гончаренко центр Рівне» (вулиця Кавказька, 2/1) відбудеться прес-конференція з нагоди початку реалізації Проєкту «Культурно-туристичний маршрут «Волинські барбакани» за сприяння УКФ.
 
У прес-конференції братимуть участь:
- Микола Бендюк - керівник проєкту,
- Олександр Гребенюк керівник "Мануфактури креативних індустрій",
- Петро Ричков - професор, доктор архітектури,
- Олександр Третяк, міський голова Рівного,
- Наталія Лозовська, начальниця управління культури Рівненського міськвиконкому.
 
Інформація про проєкт
Культурно-туристичний маршрут «Волинські барбакани» - це новий туристичний продукт, що базується на архітектурній спадщині Волині (барбакан – в’їзна надбрамна вежа у середньовічному місті) та містить вагому інноваційну складову (елементи віртуальної реальності, маршрут в форматі інтерактивної карти). Маршрут складається з семи міст Рівненської, Волинської та Хмельницької областей. Його впровадження має на меті зацікавити туристів локальною культурною спадщиною через застосування інтерактивних культурних продуктів.
 
 
null
 
 
Основна мета проєкту
Підвищити туристичну привабливість регіону Волині шляхом створення нового культурно-туристичного маршруту на основі локальної культурної спадщини та інноваційних технологій.
 
Цілі проекту
Створити новий конкурентоспроможний туристичний продукт. Представити та імплементувати створений культурно-туристичний маршрут в туристичну сферу регіону. Організувати презентацію маршруту в форматі 2-денного прес-туру та налагодити співпрацю з гідами та турфірмами.
 
Завдання проекту
Розробити культурно-туристичний маршрут "Волинські барбакани". Провести активну інформаційну кампанію. 
«Прес-конференція проводиться у місті Рівне, адже найвагоміший об’єкт на цьому маршруті - віртуально відтворена Острозька брама Рівного, яка стала гербом міста. Цим власне маршрут й буде унікальним, поєднанням існуючих і вже втрачених міських та замкових брам», - зазначає автор проєкту, відомий історик та мистецтвознавець Микола Бендюк.
Проект «Культурно-туристичний маршрут «Волинські барбакани» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Український культурний фонд.
 
null
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews