Комунальні тарифи в Україні зросли в ціні

30.07.2021 16:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
З даними Держстатистики, на кінець першого півріччя 2021 року комунальні тарифи в Україні зросли в ціні на 36,4% у порівнянні з червнем 2020 року. Газ у порівнянні з червнем 2020 року здорожчав майже втричі.
 
7 липня цього року регулятор, НКРЕКП, передав право встановлювати тарифи 28 останніх та найбільших тепловиків на місцевий рівень. А прем'єр-міністр Денис Шмигаль безапеляційно переклав відповідальність за катастрофічне здорожчання комуналки на місцеву владу, заявляючи, що зростання тарифів на тепло і гарячу воду з жовтня на 30-70% – це відповідальність місцевої влади.
 
В «УДАРі Віталія Кличка» наголошують, що пряму відповідальність за тарифи для населення, за накопичені борги і за складнощі з отриманням субсидій несе центральна влада.
 
Влада вже найближчим часом має запропонувати населенню та місцевій владі рішення, яке дозволить підготуватися до опалювального сезону.
 
Уряд має відмовитися від маніпуляцій, а чітко виконувати свої прямі обов'язки.
 
Влада має забезпечити енергетичну безпеку у країні та не допустити катастрофи у комунальній сфері.
 
null
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews