Перша п’ятірка державних службовців Рівненщини сьогодні складала іспит з української мови.

03.08.2021 19:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Відтак, спеціально облаштований іспитовий майданчик запрацював на базі Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Він оснащений стаціонарними комп’ютерами, звуковою гарнітурою та камерами веб-зв’язку. Стежать за технічним процесом 2 адміністратори центру. А тестують учасників в режимі онлайн екзаменатори із Національної комісії зі стандартів державної мови, що у Києві.

null
Фото з мережі Інтернет

«Сьогодні у Рівненській області вперше відбулось тестування на визначення рівня володіння державною мовою. Ми хвилювались за технічний процес, адже учасники з усієї України здають іспит на одній спеціальній платформі. Однак усе пройшло успішно. Перші 5 учасників упродовж двох годин виконували різні блоки завдань. Тепер завдання перевірятиме комісія із Києва. У разі успішного складання учаснику в особистий електронний кабінет надійде державний сертифікат», - розповіла заступниця директора Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Іванна Драганчук.

null
Фото з мережі Інтернет

За її словами, наразі є велика потреба у тестуванні. Однак в закладі вже працюють над розробкою графіка, який допоможе розширити мережу тестувань. Зокрема, планують закупити додаткові комп’ютери.

Щодо умов тестування, то учасникам необхідно виконати 4 блоки завдань. Іспитова робота складається зі слухання, читання, письма та говоріння. Останній блок в режимі онлайн оцінюють екзаменатори із Національної комісії зі стандартів державної мови. Максимально можна набрати 162 бали.

Нагадаємо, аби зареєструватися на іспит, необхідно авторизуватися у системі exam.mova.gov.ua та обрати необхідний іспит. Після цього заповнити персональні дані та натиснути на поле «Подати заяву».

Офіційний веб-сайт РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews