Олександр Ковальчук: міські служби Рівного мають виконати свою роботу

05.08.2021 09:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Кабмін погодив виділення коштів  на будівництво і реконструкцію комунальних закладів Рівного - шкіл, дитсадочків, лікарень. Перелік цих об’єктів подав Олександр Ковальчук.


Перший транш, 10 млн грн почали надходити у травні цього року, але вже два місяці знаходяться
на казначейських рахунках і з незрозумілих питань не використовується. Через це рівненські школи і садочки, в яких мають замінити вікна, двері, дах, здійснити капітальний ремонт систем теплопостачання, встановити системи пожежної сигналізації, увійдуть у навчальний процес із ремонтними роботами, втративши можливість зробити це під час канікул.

«Роботу над залученням цих коштів на свій округ я розпочав ще минулого року, особисто відвідав десятки комунальних закладів, спілкувався з керівниками, вчителями, батьками, лікарями та пацієнтами. Наші пріоритети – медицина і освіта, бо допомоги держави найбільше потребують діти і пацієнти. Свою частину роботи я виконав - залучив кошти в місто, а місцева влада своєю бездіяльністю затягує початок будівельних та ремонтних робіт. На черзі - друга і третя частини субвенції, які також будуть направлені на школи, садочки і лікарні Рівного, але якщо місто не освоїть перші 10 млн грн, то наступні 20 млн. можемо не чекати», - каже Олександр Ковальчук.


Щоб з’ясувати причини такої затримки, він провів зустріч із начальником управління капітального
будівництва Володимиром Ляшуком, управління освіти Богданом Туровичем і заступницею
міського голови з гуманітарних питань Мариною Кузмічовою.


«Вони повідомили (або просто ще раз пообіцяли), що 10 млн грн першого траншу будуть освоєні
до кінця серпня. Час покаже, але триматиму на контролі це питання», - резюмував народний
депутат.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews