З початку року на Рівненщині вилучили 90 тонн фальсифікованого алкоголю

16.08.2021 11:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Завдяки вжитим спільним заходам у сфері протидії незаконному обігу підакцизних товарів з початку року на Рівненщині в ході санкціонованих обшуків, виявлено та вилучено понад 90 тонн підробленого алкоголю.

У Рівненській обласній прокуратурі відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії діяльності пов`язаної із незаконним виробництвом та реалізацією  спирту. Участь у ній, окрім прокурорів, взяли також представники правоохоронних та контролюючих органів.

Під час засідання було зазначено, що завдяки вжитим спільним заходам у сфері протидії незаконному обігу підакцизних товарів з початку року на Рівненщині, в ході санкціонованих обшуків, виявлено та вилучено понад 90 тонн підробленого алкоголю, орієнтовною вартістю близько 20 млн гривень, на які накладено арешт.

Цьогоріч до суду з обвинувальними актами вже скеровано 14 кримінальних проваджень цієї категорії, у тому числі 2 - щодо  організованих злочинних груп. 

Крім того, учасниками міжвідомчої робочої групи цьогоріч проведено більше 300 фактичних перевірок роздрібної торговельної мережі, в ході яких виявлено понад пів тисячі порушень.

В результаті цих перевірок із незаконного обігу вилучено алкогольних напоїв на суму 870 тис грн., накладено майже 5 млн грн. штрафів, до бюджету стягнуто понад 1,5 млн грн.

Територіальними підрозділами Національної поліції в Рівненській області складено 1650 адміністративних протоколів, із незаконного обігу вилучено понад 4 тонни незаконно виготовленого алкоголю.

За результатами проведення засідання міжвідомчої робочої групи розроблено подальші спільні заходи, спрямовані на посилення ефективності боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews