Міський голова Рівного запевнив, що збереже музичну школу № 1 імені Миколи Лисенка

27.08.2021 07:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Працівники рівненської дитячої музичної школи № 1 імені Миколи Лисенка мітингували під стінами міської ради.

У відповідь на побоювання громадян щодо втрати приміщення міський голова Рівного Олександр Третяк запевнив, що для хвилювання нема причин:

«Хочу ще раз запевнити усіх – побоювання, що замість музичної школи буде якась інша будівля – не мають під собою підґрунтя. Наша спільна мета – внесок в розвиток культури міста і ми робимо конкретні кроки у цьому напрямку!

Минулий досвід обіцянок та страхи втратити роботу, історичну будівлю в центрі міста, привели сьогодні працівників рівненської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка під стіни міської ради.
 
Люди не хочуть зрозуміти головного - ми, як влада міста, намагаємося всіляко зберегти історичну споруду на вулиці 16 Липня. Наша спільна мета - створити комфортні умови для навчання дітей та роботи всього колективу не на 5, а десятки років.
 
Для розуміння: музична школа складається з трьох корпусів. Щодо першого корпусу – зберігаємо цю історичну будівлю. Другий корпус знаходиться в жахливому стані: стіни уражено грибком, є чимало зауважень щодо техніки безпеки, над якими ми зараз працюємо.
 
Тож наша пропозиція – реконструювати другий корпус, модернізувати його. В той же час візуально зберегти його історичність та створити спільний ансамбль з першим корпусом школи. Тоді і вчителі, і учні отримають нові сучасні класи та комфортний зал. А найголовніше, що тоді через кілька років батьки та викладачі не будуть просити про ремонт приміщення.
Ми переконані, що краще один раз вкласти більше, аніж витрачати кошти громади кожні декілька років».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews