У Рівному відбувся профорієнтаційний захід «Місто ремесел» (CRAFT CITY)

28.08.2021 16:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
 

У Рівному відбувся профорієнтаційний захід «Місто ремесел» (CRAFT CITY). ПІд час заходу діяли виставки професій, майстер-класи, ігри та вікторина.

Його організували в рамках координаційної платформи для роботодавців та працівників «Rivne work hub».

Так, в інтерактивній формі для активної молоді презентували різні професії, які затребувані на регіональному ринку праці.

Дійство відбувалось на двох локаціях - у міському парку «Лебедине озеро» та на базі Рівненської дитячої залізниці (вул. Соборна, 147). «Сьогодні разом із Рівненським обласним центром зайнятості мотивували молодь на здобуття робітничих професій. Нам важливо навчити ще з юного віку, що робітничі професії затребувані і важливі», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Очільник області нагадав, що лише за рік вдалось скоротити дистанцію між працівником та роботодавцем. Адже у 2020 році на 1 робоче місце претендували 11 людей. Нині ж цей показник становить 5 працівників. А загалом у базі обласної служби зайнятості є 2 300 вакансій.

Так, на локаціях «Міста ремесел» є презентаційні майданчики. Там відвідувачі можуть стати учасниками майстер-класів та отримати інформацію про умови здобуття професійної підготовки.

Презентують учасникам і ремісничі професії, іпрофесії сфери послуг, а також розповідають про освітні послуги Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ.

Окрім освітнього формату, організували й різні тестування, ігри та вікторини. Учасників ознайомлюють із такими професіями - кухар, кондитер, швачка, перукар, машиніст локомотива, колійний обхідник, черговий по станції, електромеханік сигналізації, централізації і блокування, поїзний диспетчер тощо.

Нагадаємо, з ініціативи голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, в області діє координаційна платформа для роботодавців та працівників – «Rivne work hub». Її завдання – допомога ключовим роботодавцям Рівненщини у підготовці кадрів. А головна ідея полягає в тому, щоб повернути заробітчан з-за кордону та працевлаштувати їх на Рівненщині, поряд із сім’єю.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews