Історичні персонажі провели екскурсію центром Рівного

05.09.2021 22:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

До Дня міста освітньо-культурний простір Гончаренко центр провів ретро екскурсію «Рівне крізь віки». Екскурсоводи  в образах історичних постатей розповіли про події, які відбувалися у місті задовго до сьогодення.

Екскурсія містом розпочалася від Гончаренко центру Рівне, з вулиці Кавказької та пролягала через вулиці Симона Петлюри, Майдан Незалежності, Соборної, Шкільної, площі Театральної, площа Музики та закінчилася біля Органного Залу. В екскурсії намагалися відобразити всі епохи розвитку населеного пункту і колишню багатонаціональність його населення. Близько тридцяти охочих рівнян долучилася до дійства.

«Ретро екскурсії - це олюднення історії, ми прагнемо, щоб рівняни і гості міста закохалися у Рівне, щоб минуле стало ближчим і зрозумілішим», - розповіла Олена Губницька, екскурсовод від Турагенції Миколи Губницького, яка постала в образі фундаторки міста – Марії Несвицької.

«Ми мали на меті саме в День міста запросити рівнян на пішохідну екскурсію, аби вони дізналися більше про історію свого рідного міста, і наступного разу гуляючи рідними вуличками, згадували, які події, будівлі, люди в різні епохи наповнювали їх. А екскурсоводи в образах історичних постатей допомогли відчути себе частинкою історії», - сказала Марія Мельницька, директорка Гончаренко центру Рівне.

«Люблю своє рідне місто, але мало про нього знаю. Після екскурсії подивилася на нього з іншого боку. Виявляється історія Рівного сповнена багатьма подіями, які нікого не залишать байдужими і нам є чим пишатися, що показати і розповісти друзям з інших міст», -  розповіла рівнянка Маргарита.

Екскурсія містом «Рівне крізь віки» стала гарним доповненням до святкування Дня міста від освітньо-культурного простору Гончаренко центр Рівне.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews