На Рівненщині рибалки використовують заборонені знаряддя для ловлі риби

09.09.2021 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У період з 1 по 8 вересня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 17 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

- За даний період на порушників накладено 935 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 20 од. заборонених знарядь лову та вилучили 10 кг водних біоресурсів, - повідомив керівник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Для прикладу, п’ятого вересня 2021 року державні інспектори задокументували порушення природоохоронного законодавства. Інцидент стався на березі р. Случ, поблизу с. Бабка Вараського району. Громадянин мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – «павуком».

Наступного дня інспекторським складом було задокументовано ще одне порушення правил рибальства. Так, на березі водойми, поблизу с. Болаховичі Вараського району патрульні викрили чоловіка, який знаходились з забороненим знаряддям лову – «павук».

Про те, завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

За матеріалами Управління Державного агентства рибного господарства Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews