У Рівненській області ловлять та штрафують нелегалів: стягнули вже майже сорок тисяч гривень

14.09.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Практичний етап профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» розпочався першого вересня і триватиме до кінця місяця.

Так, упродовж 13 днів операції «Мігрант» завдяки спільній та злагодженій роботі  співробітників управління міграційної поліції ГУНП в Рівненській області та Державної міграційної служби Рівненщини вдалося виявити 34 іноземці, які порушили законодавство про правовий статус іноземців, серед яких 17 — нелегали.

Усіх правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності: 24 особи  за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) та 10 осіб за ст. 205 КУпАП (невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства). 

Винних притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штрафів на загальну суму понад 52400 гривень, з яких стягнуто — 38480 гривень.

Крім того, відносно іноземців поліцейськими складено та направлено до територіальних підрозділів міграційної служби 24 обґрунтованих звернення щодо вирішення питання про обмеження їх перебування на території України. Із цієї кількості Державною міграційною службою в Рівненській області прийнято 17 рішень про примусове повернення та 13 — про заборону в’їзду іноземцям та особам без громадянства в Україну.

У рамках профілактичних заходів «Мігрант» рівненські правоохоронці продовжують відпрацювання області з метою запобігання і протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері.

Пресслужба ГУНП Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews