Бюджетна комісія Рівненської обради розподілила субвенції: кошти спрямують на будівельні об'єкти і не тільки

15.09.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова – Ігор Ясенюк), участь в якому взяв голова ради Сергій Кондрачук та його заступники Сергій Свисталюк і Олексій Бучинський.

Депутати розглянули низку питань, які стосуються перерозподілу коштів для освіти, медицини та будівництва важливих соціальних об’єктів.

Як повідомляє пресслужба Рівненської облради, 55 млн грн отримала область із державного бюджету на два будівельні об’єкти. Це 35 із 75 обіцяних державою мільйонів гривень для комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне». За ці кошти повинні розпочати роботи з реконструкції радіотехнічних засобів навігації та посадки аеродромного комплексу летовища. Гроші на виготовлення ПКД обласна рада передбачала раніше.

Решту 20 млн грн держсубвенції спрямували на будівництво навчально-виховного комплексу в селі Борбин, що на Млинівщині.

3,8 млн грн надійшли в область на розвиток професійно-технічної освіти, а саме на створення Центру сільського господарства на базі Сарненського професійного аграрного ліцею.

Погодили на комісії і низку субвенцій з місцевих бюджетів. Так, на умовах співфінансування буде закуплено 15 шкільних автобусів для 4 територіальних громад. Для цього ТГ виділили майже 3,2 млн грн.

Ще майже 3 млн грн субвенції з місцевих бюджетів спрямовуються на закупівлю 2 344 ноутбуків для навчальних закладів 11 територіальних громад.  

Окремим рішенням комісія погодила перерозподіл коштів в межах реалізації Обласної програми запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області коронавірусу COVID-19 на 2021 рік. 1,9 млн грн спрямували на придбання 5 моніторів пацієнтів та 2 ШВЛ-апаратів для ковідного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка.

Крім того, на комісії депутати розглянули інформацію облдержадміністрації щодо особливостей складання проєктів місцевих бюджетів на 2022 - 2024 рік. Проте, на думку голови обласної ради Сергія Кондрачука, цей документ, розроблений Міністерством фінансів України і з урахуванням якого готуватиметься проєкт обласного бюджету на 2022-2024 роки, містить небезпечні тенденції.

- Основні макропоказники економічного та соціального розвитку, які надало Міністерство фінансів України, як на мене, є антинародними і антисоціальними. Зокрема, на кінець 2024 року уряд планує встановити прожитковий мінімум на одну особу в розмірі, вдумайтеся, - менше 3 тисяч гривень!

Враховуючи рівень інфляції, ріст тарифів, зростання цін, як уряд Зеленського бачить можливість виживати за менш ніж 3 тисячі гривень у 2024 році - це серйозне питання, - зауважив Сергій Кондрачук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews