Житло в іпотеку: скільки рівнян скористалося цією послугою

16.09.2021 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

В Україні продовжує діяти програма іпотечних кредитів під 7% на житло. За півроку нею вже скористалося понад півсотні мешканців Рівненщини, розповів голова ОДА Віталій Коваль.

«Рівненщина продовжує входити у п’ятірку найактивніших областей-учасниць державної програми «Доступна іпотека 7%». За час дії програми в області укладено 52 кредитних договорів на суму 34,2 мільйонів гривень. На розгляді банків області перебуває ще близько сотні заявок», - зазначив Віталій Коваль.

Державну програму «Доступна іпотека 7%» ініціював Президент України Володимир Зеленський, вона почала діяти з 1 березня.

  • Іпотека надає можливість людям з відносно невисоким рівнем доходу отримувати житло в кредит з частковою компенсацію відсотків державою. 
  • Стати учасником державної програми може будь-яка українська родина.
  • Іпотека може надаватися під житло на первинному ринку, майнові права на квартири та будинки з ділянками, а також квартири на вторинному ринку, які були введені в експлуатацію після 2018 року.
  • 17 уповноважених банків, які вже долучилися до держпрограми. Саме банк приймає рішення щодо видачі кредиту, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника.
  • З переліком уповноважених банків та умовами Програми можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Фонду розвитку підприємництва.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews