Яйця та алкоголь подорожчали на Рівненщині: що ще змусить ваш гаманець "схуднути"

16.09.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у серпні 2021р. порівняно з попереднім місяцем по області становив 99,9%, по Україні – 99,8%.

На споживчому ринку області у серпні 2021р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,4%. Як повідомляє пресслужба ГУ статистики Рівненської області, найбільше подешевшали овочі (на 17,1%). На 4,1–0,1% знизилися ціни на фрукти, шоколад, продукти переробки зернових, сири, безалкогольні напої. Водночас на 16,5%  подорожчали яйця, на 2,6–0,1% зросли ціни на цукор, м’ясо птиці, молоко, олію соняшникову, сметану, кисломолочну продукцію, свинину, маргарин та інші рослинні жири, кондитерські вироби з цукру, масло, рибу та продукти з риби, рис, кондитерські вироби з борошна, макаронні вироби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,4%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 0,6%, алкогольних напоїв – на 0,2%.

Одяг і взуття подешевшали на 2,9%, зокрема, взуття – на 4,7%, одяг – на 1,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося за рахунок  підвищення цін та тарифу на утримання та ремонт житла на 2,6%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 0,7%.

Ціни на транспорт зросли на 0,9% насамперед за рахунок подорожчання палива та мастил на 2,1%, транспортних послуг – на 0,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 0,1%, що обумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,1%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews